2017-04-17 204 瀏覽
元朗一日遊, 試盡元朗大小美食, 食完飯之後再去元朗限定的B仔涼粉, 食完飯已經約7成飽, 也知道b仔涼粉份量極多, 需幾個人先可以食到, 我們只有2人, 所以點了一個什果涼粉, 還有一個蜜瓜涼粉, 以為份量與一般糖水鋪一樣不會很多, 點知黎到有點surprise, 份量都很多, 一份涼粉已足夠兩到三個人食, 所以我們最後食剩很多什果涼粉, 所有生果都是新鮮生果制, 但有雪藏味, 芒果不像泰國般的甜, 有點酸, 涼粉有一點甘味蜜瓜涼粉, 蜜瓜是新鮮蜜瓜, 但有雪藏味, 涼粉也一樣帶有一點甘味, 兩個涼粉都很冰涼, 但如果你問係咪真係咁好食, 其實好普通既生果+涼粉, 同其他糖水鋪唔係差好遠, 但份量就真係好多建議一份涼粉2-3人食, 甚至可以當一人Dinner!
什果涼粉
蜜瓜涼粉
建議一份涼粉2-3人食, 甚至可以當一人Dinner!
2016-12-16
$30 (宵夜)