2021-12-01
又約沙田友搵食,家住大圍的地膽話要帶我食好野😋屋村冬菇亭收埋好多黃金小店,相信金凱小廚就係其中一間嘞!一個價錢有雞煲又有邊爐任食,中間仲要有串燒,何其滿足😎唔講咁多!先上惹味雞煲,我地揀左小辣,呢度的雞煲好乾身,但雞肉卻鮮嫩又夠入味,辣味適中,好好味令人想一食再食,二人份量亦恰到好處,食到半飽開始打邊爐🍲好多雞煲食完都會直接加湯底就打邊爐,貪佢夠方便又惹味,但咁樣湯底就會變得肥膩,金凱就會直接換過另一煲湯底,邊爐還邊爐🫕,讚👍🏻兩個女人緊係揀花膠湯底啦!估唔到真係有大大塊花膠啊😲 不過味道就略為清淡左打小小啦!唔緊要!加埋D配料剛剛好😋😋安格斯肩胛牛肉都真係冇得輸,食肉獸必點之作,肥瘦均勻,牛味濃郁,好正!另有羊肉,黑豚肉等多個選擇,唔錯!另外必須一讚各款丸類,係手打架!非一般急凍可比,尤其係牛丸,好正好入味,我地order左3轉!講返中間個串燒先,好多唔同選擇,連海鮮都有,我地就揀左扇貝、生蠔,兩款都燒得好惹味,鐘意濃味的朋友必讚~總結:東菇亭係唔會令人失望的!難怪金凱小廚地點唔太就腳都備受好評啦!會再Encore🤗
唔緊要!加埋D配料剛剛好😋😋