餐廳: Sushi N
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-07-29 171 瀏覽
喺銅鑼灣享利中心上樓有間居酒屋,地方雖然唔算大,但非常有日本特色,我今晚就選擇左坐係吧台前, 叫個Sushi N Omakase set ($1080),望住廚師發辦,等食好野!😋Omakase set包括咗: ⭐先付三品- 豆腐配南瓜汁- 黑梅背大根- 蕃茄配柚子啫喱 ⭐旬の牡蠣- 岩手縣大船渡真蠔蠔大大隻,夠新鮮夠Creamy⭐旬のお造り三品- 岩鹽柚子皮,加魚子甜蝦他他配鱈魚片,夠鮮味- 石垣鯛配柚子胡椒沙甸魚配三星漬, 沙甸魚好滑,胡椒味好甜⭐銀ダラ燻製のお刺身- 煙燻銀鱈魚刺身,煙燻銀鱈魚,賣相好靚!- 劍魚腩配醬油蛋黃漬,醬油蛋黃漬夠濃郁- 間八魚配黑松露酸汁,黑松露酸汁酸酸地,幾開胃!⭐鹽燒銀鱈魚- 燒得啱啱好,魚肉份量足夠,keep到有味juicy⭐旬の握り寿司四貫- 羽太魚- 沙甸魚配三星漬- 石垣鯛配柚子胡椒- 火炙梳子魚 師傅話呢幾壽司系今晚最新鮮的食材,望到已經流口水!⭐トロ- 係大拖羅壽司,入口即融喺我嘅最愛!⭐ホタテと雲丹- 岩鹽配上帆立貝加紫海膽,入口夠曬鮮味!⭐雲丹手巻き- 海膽手巻,望住肥嘟嘟嘅海膽,已經覺得好開心,入口海膽濃郁,飯嘅份量又啱啱好,全晚
Omakase set
包括咗:
⭐先付三品
- 豆腐配南瓜汁
- 黑梅背大根
- 蕃茄配柚子啫喱

⭐旬の牡蠣
- 岩手縣大船渡真蠔
蠔大大隻,夠新鮮夠Creamy

⭐旬のお造り三品
- 岩鹽柚子皮,加魚子甜蝦他他配鱈魚片,夠鮮味
- 石垣鯛配柚子胡椒
沙甸魚配三星漬, 沙甸魚好滑,胡椒味好甜

⭐銀ダラ燻製のお刺身
- 煙燻銀鱈魚刺身,煙燻銀鱈魚,賣相好靚!
- 劍魚腩配醬油蛋黃漬,醬油蛋黃漬夠濃郁
- 間八魚配黑松露酸汁,黑松露酸汁酸酸地,幾開胃!

⭐鹽燒銀鱈魚
- 燒得啱啱好,魚肉份量足夠,keep到有味juicy

⭐旬の握り寿司四貫
- 羽太魚
- 沙甸魚配三星漬
- 石垣鯛配柚子胡椒
- 火炙梳子魚
師傅話呢幾壽司系今晚最新鮮的食材,望到已經流口水!

⭐トロ
- 係大拖羅壽司,入口即融喺我嘅最愛!

⭐ホタテと雲丹
- 岩鹽配上帆立貝加紫海膽,入口夠曬鮮味!

⭐雲丹手巻き
- 海膽手巻,望住肥嘟嘟嘅海膽,已經覺得好開心,入口海膽濃郁,飯嘅份量又啱啱好,全晚嘅最愛!

⭐吸物+デザート (甜品)
- 鯛魚湯+開心果雪糕,食完真係已經夠曬滿足!😊
2024-07-24