2023-05-13
華記潮州滷水粉麵價錢💲: $49/ $49好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 3/5性價比🥢: 5/5回頭率😚: 4.3/5!-Happy friday梗係要食happy food! 我的其中一樣happyfood一定係車仔麵!今次呢間好高人氣,唔少明星都係常客,平日夜晚九點幾去到都等左陣位。最特別係主打內臟!好多內臟款式其他舖頭都無架🥰 唔好的就係位置比較迫姐!-✅蘿蔔牛舌魷魚鬚幼麵小小辣。幼麵夠爽,唔會過軟!魷魚鬚彈牙新鮮,無漂味😎 牛脷已經軟晒,同一般的日式牛舌好唔同,不過呢個餸下次未必會encore,係可想像的味道🫢蘿蔔切到好大舊,但睇顏色都知道已經好入味,大概係D腩汁入晒味了,唔同一般的清甜,係濃味但有蘿蔔的清甜帶係入面,好juicy好食😗-✅✅蘿蔔牛膀生腸幼麵小辣重口味推薦。呢碗除左一定叫的蘿蔔都揀左牛膀,粉粉的口感帶啲膶的味道,係我心目中好食的牛膀👍🏻原本想食的粉腸無曬就叫左生腸!好爽口,無任何內臟的味道。主要係食口感☺️ 呢碗的湯底比上面個碗濃郁好多,重口味真係要叫🤣 食到有滷水汁、腩汁,同埋好香辣,小辣對我來講啱啱好。面頭仲有好多葱同芫荽,好惹味!-記
價錢💲: $49/ $49
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.5/5
環境🗾: 3/5
性價比🥢: 5/5
回頭率😚: 4.3/5!
記得夜去好多配料或者麵都會賣曬架!呢間我一定會回頭的!價錢合理仲有好多我鍾意食的內臟部分,而今次食的都無異味,同埋蘿蔔超級甜‼️必叫😛
#piggyfoodiein太子 #piggyfoodiein西環 #