2019-02-15 86 瀏覽
今日我們來到這間門口排晒長龍嘅實驗室,目的係為咗好味韓燒!尤其現在做緊韓燒牛肉優惠,只需要$198就可以食到七個唔同嘅部位!仲要二人份量!唔食就走寶啦!這裏的格局果然好像實驗室,一隔一隔用磨砂版隔開晒,基本上和隔離枱係睇唔到對方,這樣食起來原來會開心暢快啲個喎!又唔使驚個為食樣比其他陌生人見到,兩個人傾起計上嚟都會暢快啲架!不過這裏有限時嘅,時間只有70分鐘,我偷聽到隔離六個人都係只有90分鐘時間,因為係自己燒關係其實好似有啲趕。。。。好啦唔好講咁多嗱嗱聲嗌左佢198!好彩這裏上菜時間都算非常之快!有點菜到上菜大概都係2分鐘就有得食啦喎!有效率!而且個賣相仲非常之吸睛!牛版上放着七款不同的肉類,包括厚切牛舌,嚴選牛後腹,韓式牛肋條,安格斯西冷,黑牛板腱,特級牛小排,一口牛。估唔到$200都有10分大嘅驚喜,除咗安格斯西冷有少少韌之外,可能都係我燒得太熟,其他都好好食呀!嚴選牛後腹簡直齒頰留香,油花和肉味嘅比例剛剛好,鬆軟的牛肉質感簡直令人感動!韓式牛肋條有嚼勁但不會韌,偏偏為燒到有叉燒feel添,焦香味令人覺得更回味!我和朋友一致認為黑黑板腱是最正的,長長的一塊,滿滿的牛肉香,每一下咀

好啦唔好講咁多嗱嗱聲嗌左佢198!
好彩這裏上菜時間都算非常之快!
有點菜到上菜大概都係2分鐘就有得食啦喎!有效率!

我和朋友一致認為黑黑板腱是最正的,長長的一塊,滿滿的牛肉香,每一下咀嚼都將油花慢慢逼出,再和嫩口的牛肉互相輝映着,好好味呀

喜愛湯品的我們還叫了牛骨湯,個湯好清好夠甜而且有晒牛味,淨係見到大大條牛骨已經好興奮,牛骨中間仲有我最鍾意食嘅骨髓,用真牛骨炖出嚟嘅湯真係唔同D㗎,夠晒味夠晒滋補!

我們還叫了薄切牛舌,薄切牛舌比厚切牛舌好似好味啲喎,又容易啲燒,返兩返就食得啦!而且當中還有滿滿的沖花香,完全唔使點醬汁都好好味!