入左元朗搵好嘢食, 呢間餐廳有戶外亦有室內,室內有一個大屏幕,可以畀人睇電影同埋睇波⚽,餐廳嘅酒精類選擇非常多, 連平時好少有嘅生力黑啤draft 都有🍻,今次點嘅食物全部都好好食。.特式菠蘿飯🍍: 賣相好靚,用一個木桶裝住啲飯,呢個飯夠四個人食用👨‍👩‍👧‍👦,飯入面有大蝦,腰果,魷魚,當然仲有粒粒菠蘿肉。.黃咖哩配新鮮雞🥘: 鍾意食咖哩雞🐔嘅人一定要點, 咖哩汁調得好好, 陣陣椰香味, 仲要用新鮮雞製成,肉質非常鮮嫩, 每一件雞都唔會嚡口😛。.冬陰功湯🍲: 呢一個係今晚嘅驚喜,因為好飲到我地要order個印度薄餅沾埋黎食, 酸酸甜甜辣味十足,非常開胃!👍~~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 8/10🛋️環境:7/10💁‍♂️服務: 8/10💎性價比: 8/10💲人均:$200⏪回頭率:80%~~~~~📍薄荷葉泰國菜元朗安康路怡康大廈地下12-13號舖...#hkfoodies#hkfoodie#foodieshk#foodiehk#hkfoodblog#hkigfood#hkig#hkiger#hkfoodlover#hkfood#hkfoodblogger#hkfoodporn
~~~~~~~~
😋味道: 8/10
⏪回頭率:80%
~~~~~
📍薄荷葉泰國菜
元朗安康路怡康大廈地下12-13號舖
#hkfoodies#hkfoodie#foodieshk#foodiehk#hkfoodblog#hkigfood#hkig#hkiger#hkfoodlover#hkfood#hkfoodblogger#hkfoodporn#hkfoodieblogger#foodhk #foodhkig#美食 #852foodie #foodhk #dessert #foodie #foodies #foodporn#泰國菜#薄荷葉泰國菜#tasty#yum#hkkol
  • 馬拉盞炒通菜
  • 特色菠蘿飯