2012-09-04 48 瀏覽
之前覺得要用七八十蚊去試一間新開同埋無咩熱烈討論嘅拉麵店有d冒險 過左一排咁岩見到佢有團購 就買左試下六點半左右去到 見到一直黎嘅人都係團購 唔知平日生意會係點呢團購係有指定嘅餐 揀左同店同名嘅丸玉拉麵 好似同得店同名 應該唔差得去邊 唔會拆自己招牌掛先試小食雞肉丸 一咬肉就散開 令人覺得唔知用上咩肉 拉麵配上雞骨濃湯 說是每日新鮮熬製多個小時 湯沒有之前在鳥華飲過的濃 而且有平時方便式雞湯嘅感覺 這店的溏心蛋獲得日本「最佳溏心蛋」美譽 味道的確不錯 幾入味 但無流心嘅情況到另一個重點 聲稱麵條係自家製作 拉麵同平日係車仔麵檔魚蛋粉檔食到嘅幼麵無分別 而且一d湯都沾唔到分店遍佈日本新加坡印尼馬來西亞同泰國 咁係咪只係唔岩香港人口味
團購套餐

同幼麵一樣