2024-08-12 212 瀏覽
肥仔作為一個屯門牛成日都會嚟虹橋度食個便飯。今日就係試吓呢間街坊推薦嘅撈麵。除咗撈麵之外,呢度仲有糖水㗎。🍜大盛嘆撈🍜要撈就撈個最大嘅!啲餸有豬頸肉、牛柏葉、手撕雞,又有木耳、菇同青瓜等嘅配菜。我就自己另外加咗皮蛋。仲可以揀要嘆撈、爆蒜撈定酸辣湯。我就揀咗有炸花生、炸黃豆同爆多青瓜絲嘅嘆撈。麵底就揀咗涼皮,夠彈牙,又清涼,好啱而家熱辣辣嘅天氣食!🍰檸檬愛玉🍰凍冰冰,酸酸甜甜,愛玉「雪」一聲就滑入喉嚨,生津解渴啱晒熱辣辣嘅天氣。🍰綜合芋圈(涼粉)🍰本身仲唸住再加多小丸子,點知原來佢呢個綜合係咩都有齊曬,好岩選擇困難症人士 !芋圓好大粒,味道好足,而且配上小丸子,大細一齊食好有口感 !涼粉亦都好消暑。🥃龍眼水 🥃濃濃的龍眼味,而且又差唔多成十粒龍眼喺入邊,好足料,非常消暑解渴!總結撈麵,好惹味糖水好足料,係一間值得支持嘅小舖。

🍜大盛嘆撈🍜

麵底就揀咗涼皮,夠彈牙,又清涼,好啱而家熱辣辣嘅天氣食!

🍰檸檬愛玉🍰

🍰綜合芋圈(涼粉)🍰

🥃龍眼水 🥃

總結撈麵,好惹味糖水好足料,係一間值得支持嘅小舖。