2019-10-04
今日放工又諗唔到食咩於是係商場周圍行下搵食,行行下見到呢間野有人派優惠券仲可以即時用,折扣85折,見咁抵食就入去入面試下啦☺️張優惠券要落單前出示,落完單佢又比返我地,話可以下次再用,咁要睇下食完有冇下次先🤨跟餐有飲品送,我地叫左白桃汁綠茶同埋珍珠奶茶,兩杯都微甜少冰,佢係真係做到微甜同少冰架,呢個唔係廢話呀,真係好重要架,因為好多鋪頭都做唔到,係意見接受,態度就照舊!跟餐可以加$12叫個小食,我地就叫左清湯蘿蔔。好明顯佢個湯係一啲都唔清架!仲飲落好香濃,不過應該落左味精唔敢飲太多,試個味就算。見個湯咁濃以為蘿蔔都會好濃味啦,點知又唔係,個湯陣味只係係蘿蔔表面入唔到入面,但蘿蔔係淋身好食既。呢碗係麻醬撈麵,本身我地打算叫兩個湯麵,但個店員極力推介食撈麵,咁我地就轉一個試下,點知真係超好食!超好食!超好食!(重要既要講3次😂)個醬有好香花生味,麵質煙韌好咬、軟硬適中,仲要啲汁掛到上個麵到,非常入味!見到番茄湯又忍唔住叫左個試下,個湯飲落係蘿宋湯陣味,以為佢又會好似撈麵咁入味,點知完全相反,湯汁掛唔到上個麵到,有少少失望。當然仲有主菜啦!佢係鹽酥雞塊,炸到外脆內滑,一啲都唔會乾身,但味道偏淡
當然仲有主菜啦!佢係鹽酥雞塊,炸到外脆內滑,一啲都唔會乾身,但味道偏淡,唔夠野味;而配菜方面有薯條三條😂都係脆身實心,唔會食空氣咁,但就冇番茄醬,始終差啲野咁。
呢個係日式桂花叉燒,其實係東坡肉啦,汁香入味,肉片薄身,有幾塊仲有軟骨食🤤,而佢個配菜糖心蛋,睇落個邊好似熟左少少但食落又唔覺,剛剛好👍🏼
折左之後足足平左$24.6,差唔多可以食m記最平個餐呀!兩個人食平均每人都係$70,仲要係每人一杯特式飲品仲有個小食☺️食到好飽飽。