2019-06-11 202 瀏覽
喺深圳紅起嘅喜茶,一直都冇機會去飲,而家喜茶已經進駐香港, 喺沙田嘅分店,見到都唔太多人排隊, 所以就要去一試名震天下嘅喜茶!入到去 見到佢有兩個季度推介,一個係香桃,另一個係阿華田crossover, 我揀咗比較女仔口味嘅香桃,同埋揀佢嘅原因,因為佢係奶蓋, 畀完錢收銀員會同你講要等大概30分鐘,行一陣大概15分鐘就已經見到我哋嘅嘢飲!曾經有考慮過喺店舖裏面坐低慢慢飲,但發覺 地方非常之淺窄,同埋唔太整潔,所以放棄咗!奶蓋都算好香濃,芝士偏咸,但加埋底下嘅桃味就會啱啱好! 最重要嘅係真材實料, 裡面有唔少果肉。有朋友話內地喜茶做得比香港嘅喜茶出色,所以決定搵一日上內地嘅喜茶一探究竟!