2010-11-24 31 瀏覽
十月中的夜食。通常夜食都係主打食d小吃,飲返杯,係銅鑼灣,通常都係一番或者一門,開得夠夜,小吃選擇多,又可以飲返杯,呢到未黎過,試下新地方。一入店,煙都不得了,時間唔早,人唔多,都幾煙下,人多既時候真係想像唔到會有幾煙。選擇唔少,隨意叫幾款伴酒。先黎炸芝士年糕,跟之前係達磨食過差唔多,芝士同埋年糕熔埋一齊,軟腍腍,呢個配搭夠穩陣。跟住係豬腸雜菜,個汁味幾濃下,蓋過豬腸味,不過豬腸幾腍下,係送酒的一款,個人都係喜歡一番果款煮大腸。到燒野,先黎六款內藏,除左牛柏業,其他睇個樣都唔知係咩野,經店員介紹,原來係小腸大腸心肝胃牛柏業六款。小腸大腸嚼到口都軟,心、肝、胃,純粹試下,好內藏既感覺,好粉,重口味,牛柏業幾爽下。店員無講燒幾耐為佳,靠自己玩下玩下。另要左燒牛小排,係落單果陣店員姐姐介紹,大路野,肉腍身,唔知係咪早排食完伊呂波,有比較之下,呢到變得無咩特別。仲有一味係鹽蔥牛舌,薄切好刀功,就係太薄,食落唔太滿足,打孖兩塊就差唔多。最後追加左個魷魚,唔記得全名,好似係咩韓式,食落有點古怪,凍凍地,唔酸唔辣,怪。生啤係asahi,夠凍,飲杯。環境真係好煙,枱頭支抽氣形同虛設,d櫈無背,唔適合好
店中一角

芝士年糕

豬腸雜菜

六款內藏

玩火

牛小排

鹽蔥牛舌

古怪魷魚

生啤係asahi,夠凍,飲杯。
Asahi

環境真係好煙,枱頭支抽氣形同虛設,d櫈無背,唔適合好似我呢d無腰骨既人。服務問題不大,介紹下點燒會好d。作為夜食,收貨的。
送左一大堆coupon

$280 (宵夜)