2022-01-06
阿來客棧 (銅鑼灣).今次呢間真係全五分推薦,啱啱去到仲覺得員工好cool,但食食下後發現都好勤快,一見你無茶火鍋無湯好快手。最值得一讚係佢地嘅防疫屏障,好有古典feel一拉落黎就係🤣. ▪️馳名重慶辣雞煲 微辣 半隻▪️.好惹味,佢呢種唔似出面嘅香辣味,都係好入味但有啲台式感覺,雞件唔大唔細啱啱好.▪️加配牛氣衝天$68 ▪️.呢個又係好出色,加配後佢幫我地放埋入雞煲。係超級之入味,牛氣沖天有四樣野。分別係牛腩,牛筋,牛舌同金錢肚,全部同雞煲仲汁超襯好食到不得了(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).▪️鮮鵝腸•鴨血•脆骨腩▪️.鵝腸尚算好乾淨,有少少肥位我不太喜歡都輕鬆搣得走。鴨血同呢個雞煲醬好襯,脆骨腩係真係超脆。呢到有樣野好係所有都可以叫半份,兩個人食可以叫多啲種類,而且份量好適中,脆骨腩半分每人都有兩件半魚!.▪️墨魚滑•粟米▪️.墨魚滑比較袖珍,但兩人份夠食啦仲要好有咬口彈牙,粟米就唔算好甜但呢樣野比較難去控制😂.食完仲要問我地食唔食甜品,送個花奶涼粉(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)男朋友唔食涼粉就要一個我食嘻嘻,打完邊爐有一點甜好完美(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵).📌 阿來客棧 (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心25樓.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味
最值得一讚係佢地嘅防疫屏障,好有古典feel一拉落黎就係🤣
▪️馳名重慶辣雞煲 微辣 半隻▪️
▪️加配牛氣衝天$68 ▪️
▪️鮮鵝腸•鴨血•脆骨腩▪️
▪️墨魚滑•粟米▪️
📌 阿來客棧 (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心25樓
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️