2024-07-11
{食盡荃灣之中式 — 劉興記生煎包專門店 }————————————————講到食生煎包,當然係要食一啲用全人手製造新鮮即整嘅生煎包最為好食啦, 今次食呢間,我就一邊食一邊見到師傅喺隔離張枱度整包啦!🔸 招牌生煎包個皮唔會太厚,用筷子吉一個窿等佢冇咁熱,就可以飲一啖佢嘅湯汁, d汁多到瀉出嚟呀!😋 幾鍾意佢有得兩個四個咁叫,咁就可以試多幾款🤔🔸 蟹黃生煎包呢隻味第一次食,打開真係有好多蟹黃㗎wo! 同普通生煎包一樣都係多汁又好味,可以一試🙂↕️🔸 糖醋炸排骨湯麵呢個湯麵嘅賣相非常靚仔,佢啲炸排骨唔單止大大舊,而且味道酸甜,非常開胃!🔸 招牌擔擔麵擔擔麵有少少辣, 食得過癮, 又唔會太鹹,唔洗擔心佢唔會太辣,只係小辣, 就算我平時好少辣都覺得好食😋Overall comment:店舖空間唔算好大,屬於平民小店, 店員都好親切,會提我地小心熱親個咀😂, 食物性價比高!
————————————————
🔸 招牌生煎包