2021-11-21
這間有一個非常hit嘅朱古力特飲,賣相超吸引,連名字都超級正,一直都想試。小編前排嚟科學園走走,原來都有這間分店,二話不說立刻攞位點餐。這裏有非常多嘢食選擇,有牛角包餐,有沙律,有特色日本飯,有小食,小編見到樣樣都好吸引,已經打算下次要再嚟。-🌹澳洲A5和牛藜麥沙律首先揀咗藜麥沙律,藜麥健康大家都知,這個再配澳洲A5和牛喎,睇到都已經流口水啦,食落和牛肉質嫩滑,牛肉重,大概6成熟,仲見到鮮紅色。沙律係紅橡菜同火箭菜,仲有切粒嘅紅菜頭,加埋醬汁,雖然食唔出係乜,紅色但好味,整體都係讚。-🌹新豬肉牛油果芥末醬牛角包牛角色有好多選擇,今次揀咗用Omni Pork植物肉造的,食落分唔出係真肉定假肉,幾好味。仲有配菜牛油果,佐以芥末醬,有少少辣,早上食好開胃。-🌹痴_線朱古力這個係今次嘅重點,整個杯布滿朱古力碎,賣相係好利害,會哇哇聲,但食落朱古力味唔今日唔濃,差少少。-🌹意式特濃咖啡配云呢拿雪糕小編反而鍾意這個我叫它做甜品,其實係飲咖啡,不過要自己加啲雪糕落去啲咖啡度當加奶加糖,加幾多隨自己,啲特濃咖啡真係好香,讚。
🌹澳洲A5和牛藜麥沙律
🌹新豬肉牛油果芥末醬牛角包