2023-10-30 1963 瀏覽
係KK搶到買二送二的優惠, 平均每人唔使唔500蚊, 已經全包連加一,  所以當晚的自助餐超滿場, 唔單全場滿座, 仲連走廊位都坐滿晒, 超級誇張.去到第一時間去拎凍海鮮, 包括有堆到成座山的蟹腳, 龍蝦, 龍蝦鉗, 麵包蟹, 青口, 螺, 蜆等等, 蟹腳係半邊一份, 連蟹身同蟹腳, 雖然唔算巨大, 但任拎唔嬲, 而且也好有鮮味, 全晚食得最多的就係蟹腳.龍蝦雖然唔大隻, 但都鮮味同有膏,  麵包蟹就稍為失色少少, 蟹蓋的膏唔算多.今次係以蟹做主題, 除了長腳蟹外, 仲有煎龍蝦配蟹粉, 刀削麵配蟹粉, 蟹肉忌廉湯等. 食了幾輪海鮮之後, 就去排隊拎大閘蟹, 每人一只, 大約3兩, 3兩半左右, 唔算大亦唔算爆膏, 純粹過下口癮啦.另外, 排隊拎大閘蟹時, 發現燒味部居然有燒鵝同乳豬, 嗱嗱聲都拎了些返去, 燒味檔的師傅好好人, 任你揀喜歡邊碟乳豬, 指俾佢睇就拎俾你, 燒鵝就大大碟放係度任你夾.粉麵檔雖然無幫襯, 但見到居然有牛肩胛, 龍蝦鉗, 尤魚, 魚柳等配料, 雖然無肚去食都覺得好高級,仲有各式熱盤, 沙律, 刺身, 相對已經唔夠吸引都無去食了.飲品係自助的, 除了例牌的咖啡檸茶

龍蝦雖然唔大隻, 但都鮮味同有膏,
麵包蟹就稍為失色少少, 蟹蓋的膏唔算多.

飲品係自助的, 除了例牌的咖啡檸茶, 仲有汽水同啤酒都係任飲的,  比起一般自助餐只得一杯飲品, 呢度確實又係一個加分位.

最後再食埋甜品, 生果, 雪糕, 真係捧住個肚走.
呢餐真係超值又滿足
2023-10-27