2020-10-22
放假去咗探個朋友新居入伙,近近地見斜對面有間係海南雞飯專門店(留意返係外賣店嚟),就去幫襯下醫肚先,加上係外賣形式岩曬!🤤🌟香辣口水雞飯 $38🌟雞肉皮滑肉嫩,配埋個汁醬係精華所在🤩個汁醬一啲都唔辣,唔係好食得得辣都食到,味道係甜甜地,容易入口😍🌟椰香海南雞飯 拼 招牌豬手 $48🌟椰香飯係成個飯既靈魂,好味到可以食曬成個飯,好香濃既椰香味,個味道令我諗起去馬來西亞旅行時食既椰漿飯😳錯有錯著,本身想食招牌豬手飯,因為已經賣晒既關係,先揀咗呢個雙併飯,先有機會食到佢哋既椰香飯🙈不過好彩都試到兩舊豬手,皮爽肉淋而不膩😋YUMMY!🌟泰式酸辣無骨鳳爪 $32🌟味道係偏酸,餐前食好開胃,如果再辣返少少會梗加好🤤仲有底部既配菜都食得,份量都不少,甜酸爽口🤩🌟金羅漢果養生茶 +$12🌟(金羅漢果、菊花、杞子、陳皮)好健康既一款茶,平時少飲呢啲養生茶,屋企又少煲,平時行過買一樽都抵,羅漢果味回甘,加淡淡好香既菊花味🤤🌟熱情豐盛 +$12🌟(熱情果、杞子、青檸)老闆話佢哋既飲品都係每日朝早煲的,味道飲落真係全天然,裡面仲會熱情果既粒粒,再加少量杞子,甜度適中👍🏻順帶一提,附送嘅雞湯,係非一般出面飲既濃
🌟香辣口水雞飯 $38🌟
🌟椰香海南雞飯 拼 招牌豬手 $48🌟
🌟泰式酸辣無骨鳳爪 $32🌟
🌟金羅漢果養生茶 +$12🌟
(金羅漢果、菊花、杞子、陳皮)
🌟熱情豐盛 +$12🌟
(熱情果、杞子、青檸)
順帶一提,附送嘅雞湯,係非一般出面飲既濃濃味精雞湯,一啲都唔咸,無腥味濃郁純雞湯,飲完唔會狂灌水,抵讚💯