2009-07-23 44 瀏覽
尋晚同朋友4人一同去漁灣村街市打邊, 係朋友介紹我地去的.夜晚全層都變左做打邊邊, 都唔知哩間鋪叫咩名囉.不過橫掂都係比個笑臉, 寫o係邊間度都冇所謂啦!火鍋任飲任食每人$78. 爐係用舊式爐+ 石油氣任飲有維他奶麥精啤酒, 真係幾特別.其實打邊邊飲汽水最開心, 不過佢有麥精, 唔好蝕比佢, 飲左5-6支!湯底有沙嗲湯, 鴛鴦湯, 皮蛋芫茜, 粟米蕃茄, 我地畏左皮蛋芫茜.每台送一碟海鮮. 有蝦蟹同扇貝, 都食唔晒我地另外剔左蟶子同蜆, 只係寫左個1字但竟然咁大碟但蟶子比較多沙. 蜆好新鮮, 仲見到一隻郁緊架!哩度d 野食都幾多選擇菜同雞蛋可以自己出去拎, 加水自己加.有肥牛滑牛, 都係肥牛好食d. 一黎黎好大碟.朋友話魚皮林左, 最好淥下先食, 唔好就咁食丸有芝心丸同蟹子丸, 哩兩樣係我最鍾意食, 食到超飽都仲要繼續叫!田雞! 賣飛佛, 不過佢當然唔會比田雞脾, 只係比個身, 骨係多d, 但好滑! 好味呀!鯪魚滑, 冇咩彈性, 都係墨魚滑好食d, 不過哩度冇魚皮餃都幾好食, 淥左好耐都唔會散, 個皮仲煙韌, 不過拎過黎o個個賣相真係麻麻雲吞!! 值得推介, 唔好睇佢細細粒, 一食落去
尋晚同朋友4人一同去漁灣村街市打邊, 係朋友介紹我地去的.
夜晚全層都變左做打邊邊, 都唔知哩間鋪叫咩名囉.
不過橫掂都係比個笑臉, 寫o係邊間度都冇所謂啦!

火鍋任飲任食每人$78. 爐係用舊式爐+ 石油氣

任飲有維他奶麥精啤酒, 真係幾特別.

每台送一碟海鮮. 有蝦蟹同扇貝, 都食唔晒
我地另外剔左蟶子同蜆, 只係寫左個1字但竟然咁大碟
但蟶子比較多沙. 蜆好新鮮, 仲見到一隻郁緊架!

哩度d 野食都幾多選擇
菜同雞蛋可以自己出去拎, 加水自己加.
有肥牛滑牛, 都係肥牛好食d. 一黎黎好大碟.
朋友話魚皮林左, 最好淥下先食, 唔好就咁食

鯪魚滑, 冇咩彈性, 都係墨魚滑好食d, 不過哩度冇
雲吞!! 值得推介, 唔好睇佢細細粒, 一食落去係勁勁勁爽口!! 嘩, 真係估佢唔到, 平時去打邊唔會食雲吞, 因為一定會散, 但哩次真係要encore!

醒唔起仲有咩特別野食! 哩度真係算唔錯, 係對我黎講遠左d

仲要o係度多謝今晚朋友請食飯, 真係好介紹!
街市d 環境係差d
大大碟