2021-03-29
對上一次嚟Muji係食秋季menu 話咁快又到春天lu❣️今次試試佢個春季menu🙌🏻主食同甜品都好正 所以分開兩個post😌.📌黑毛和牛配醬油烤磨菇 $228和牛份量比想像中少 不過配菜係多嘅 夠晒健康😝牛肉味真係好濃郁🐮和牛最正一定係佢個油脂😋呢到係一半肉一半脂肪 所以食落肉質唔洗講 勁juicy好嫩滑😍個磨菇都好好汁 好香嘅野菌味 朋友唔鍾意菇都覺得唔錯🍄但係啲蔬菜就偏油咗少少🥬同埋啲洋蔥可以再熟啲 而家個辛辣味好強 太刺激食唔到🧅.📌香煎黑毛豬配青蘋果乳酪 $168豬肉同青蘋果乳酪呢個搭配幾新鮮 出奇地好夾🍏豬肉味幾香 唔會有騷味😝不過就略嫌佢太熟 有啲乾身唔夠滑😢個yogurt整得唔錯 酸酸甜甜 就咁食都幾好味😚.講完個主食 就到甜品時間😌兩款甜品都好正 賣相都唔錯😎主菜偏貴但係甜品絕對對得住個價錢😝.📌鮮果芝士班戟蛋糕 $40呢個班戟真係整得好可愛 好似emoji🥞pancake個口感唔係好鬆軟嗰啲梳乎厘 佢係偏實淨 似蛋糕🍰雖然佢話係芝士味🧀不過食落個蛋香味出啲 唔太覺有芝士味🥚Muji 嘅cream之前都講過 個人覺得幾高質💓好軟滑又唔會太甜😚加埋士多啤梨肉 成個賣相即刻
📌黑毛和牛配醬油烤磨菇 $228
📌香煎黑毛豬配青蘋果乳酪 $168
📌鮮果芝士班戟蛋糕 $40
呢個班戟真係整得好可愛 好似emoji🥞pancake個口感唔係好鬆軟嗰啲梳乎厘 佢係偏實淨 似蛋糕🍰雖然佢話係芝士味🧀不過食落個蛋香味出啲 唔太覺有芝士味🥚Muji 嘅cream之前都講過 個人覺得幾高質💓好軟滑又唔會太甜😚加埋士多啤梨肉 成個賣相即刻吸引晒🍓最底仲有層餅乾 冇乜特別 食嘅時候都會分開咗🤣
📌芒果茉莉花新潟米粉卷蛋 $40
卷蛋用咗新潟米粉嚟代替麵粉 食落好鬆軟幾濕潤😍原本以為係伯爵茶味 睇番先知係茉莉花🤣但係個味係出嘅 食得出唔係普通嘅蛋味🥰呢款個cream仲好食 更加軟滑😆芒果好甜🥭蛋糕加cream再加埋啲芒果一齊食 完全冇違和感 同朋友都好鍾意呢個 推介❤️
📌沖繩青柑檸特飲 $38
味道幾似cc lemon🍋呢款幾fresh✨不過開頭飲都幾甜 底好多糖漿🙈飲飲下啲冰融左溝淡咗就好味啲😋
📌士多啤梨紅菜頭甘酒果汁 $45
呢杯真係伏 不了🥲原本expect佢會係士多啤梨酒嘅味🍓點知佢冇酒味都冇士多啤梨味🥺飲落就係紅菜頭smoothie🤮就咁食紅菜頭我可以 但係成杯汁咁飲 真係接受不了😣不過鍾意紅菜頭嘅話可以一試😛