早前放工經過,見到開了三層新鋪,八卦上前看看。第一層是日本料理Kura,主打廚師發板的壽司;第二層是Cosmos ,只知道寫着全新概念,又有得食又有得玩又有空間;而第三場就是傳統的卡拉OK RedMr. 由於唔知道第二層係咩東東,所以特意中午放飯時間去睇一睇。一上到去好大好似一個咖啡室咁,原來係一個open area一個共用嘅空間,比用家可以喺嗰度食嘢,工作,或者純粹飲杯咖啡。 ☕️侍應服務好好,好殷勤的解釋這個新的概念,以及帶我參觀整個地方,除了出面的共用空間,原來還有很多個小房間可以供二至四人使用,平時吃午飯或晚飯可以在房裏幾個人吃,有很多私人空間去工作、傾計等等...最重要的是價錢一點也不貴今次我跟朋友吃了兩個午餐,午市套餐價錢從$98至$118,有湯、主食、果汁、茶或咖啡。今次我吃了雙層芝士煙肉雞蛋吐司配薯條和黑松露蛋黃燒牛小排飯吐司十分鬆軟,配搭芝士煙肉和雞蛋好夾,超級好食牛小排燒得好香加上燒汁送飯好好味,而且餐廳唔會吝嗇黑松露醬,每一啖飯都有黑松露同燒牛的味道!另外佢哋仲有一啲好好飲嘅特飲,蝶豆花加蜜桃味是我最最喜歡的。只能夠說銅鑼灣上班的人有福了,這裡一個非常好吃價錢相宜午

和黑松露蛋黃燒牛小排飯

吐司十分鬆軟,配搭芝士煙肉和雞蛋好夾,超級好食

只能夠說銅鑼灣上班的人有福了,這裡一個非常好吃價錢相宜午餐或晚餐的地方,甚至只是take coffee break,也是一個舒適而又有大空間的地方。

黑松露蛋黃燒牛小排飯
雙重芝士煙肉雞蛋同事配薯條