1K
2019-06-19 664 瀏覽
短時間內再訪Tea Hub,對上一次黎試過蛋包飯,我同另一半都好滿意,而且鐘意佢地嘅蛋糕不時轉換款式,黎多幾次都唔怕悶週六下午都幾繁忙,開店無耐已經全店滿座,雖然未算悠閒,總算坐得舒適,不過坐坐下都開始有人等位,或者下次我地會揀平日再黎,想坐得自在啲嘛。比起上個月,熱食餐牌都有啲小更新,例如蛋包飯升級左漢堡扒版本;多士款式轉左,仲有啲夏日新飲料。漢堡燒雜菜配咖喱蛋包飯 $92 (附前菜、飲品)茶湯冷麵相對清淡,唔係好啱我地口味,所以今次都係為蛋包飯而來,確實幾好食,仲推出左附漢堡扒嘅升級版本,嫩滑雞蛋覆蓋白飯,放上漢堡扒同紫菜絲,淋上咖喱汁,以燒雜菜伴碟,賣相依舊討喜漢堡扒有彈性,有啲肉落肚點都會飽腹啲,哈哈。雜菜粒係另一半至愛,配日式咖喱好夾。薯仔、彩椒、蘿蔔以茶葉調味,保留蔬菜口感,完全唔油套餐跟前菜,豆腐好滑溜;如果指定餐飲唔啱飲,都可以補差價升級其他飲品,好有彈性。鮮果高山烏龍 +$8呢個水果茶幾有誠意,而且跟餐性價比幾高!裡面有西瓜、橙、蘋果、紅肉火龍果同百香果,飲落唔會太酸,如果茶味再出啲,會加分啊。和風燒大蝦多士 $62香脆多士、沙律菜、青瓜、粟米粒、車厘茄配輕輕燒起嘅蝦

漢堡燒雜菜配咖喱蛋包飯 $92 (附前菜、飲品)

鮮果高山烏龍 +$8
呢個水果茶幾有誠意,而且跟餐性價比幾高!裡面有西瓜、橙、蘋果、紅肉火龍果百香果,飲落唔會太酸,如果茶味再出啲,會加分啊。
和風燒大蝦多士 $62
香脆多士、沙律菜、青瓜、粟米粒、車厘茄配輕輕燒起嘅蝦仁嘅組合,你想像得到嘅味道

大紅袍戚風蛋糕 $55
伯爵茶X蝶豆花卷蛋 $36
每次黎呢度最期待其實係甜品,戚風蛋糕口味不時轉換,好有新鮮感,而且店員好有心思做出賣相咁靚嘅擺盤。大紅袍戚風配左忌廉、紅色食用花,加埋黑白芝麻上碟。茶粉落得多,蛋糕體冇之前食嘅伯爵茶咁鬆綿,勝在茶味算幾明顯,食嘅時候配埋細膩滑溜嘅鮮忌廉,更有層次

至於顏色咁fancy嘅卷蛋都係好多人嘅打卡之選,伯爵茶香,蛋糕鬆軟,有機會一定要訂佢地嘅原個蛋糕試下。
so far黎過幾次,我地都好滿意;推薦蛋包飯同自家製戚風
2019-06-15
午餐