2018-10-15 47 瀏覽
今日入青衣搵fd打機,打到累累地同餓餓地,同佢落街搵下有咩食,由於佢話最近想減肥,咩都唔想食,咁岩經過呢間以素為主題的餐廳,估唔到佢又buy,所以就入左去啦!輪候系統都幾先進,留下手機號碼,就到的時候會通知,可以趁呢段時間行下街都仲得!餐廳主要分兩個部分,第一個是像平常跟店員下單,第二個是半自助形式~最後我地都選左半自助的形式,有個餐可以自己叫,亦都可以自行出去拎野食!其實我都係第一次食全素架(我是食肉獸~),呢間餐廳似乎主打韓式素食,所以對於我來說就更加新奇!雖然說是素食,但食物種類都相當全面,估唔到素食都有甜品,食完完全冇罪惡感。呢度真係白飯任裝!裝完白飯就當然要加些許配料啦,粟米、菜就當然唔少得啦!
素食漢堡包好令我深刻,中間夾有多種菜餚,就算冇肉都好滋味,真係超級健康!素食自助餐食足90分鐘,對於食物種類以及食材的質素,我地都好滿意,完全符合到餐廳的主題:樸素生活,提倡健康的飲食放題文化,而且又係平民價錢,對我來說簡直是一個全新的感受!或者對於我呢D鐘意食放題的食肉獸,呢間餐廳都是一個唔錯的選擇,十分欣賞!下次一定拉埋我D食肉獸FD子再來食!

2018-08-20