今晚我們喺旺角做完嘢之後,行過兆萬中心樓下有多間放題食店嘅店員派傳單,其中一間叫「御·八幡屋日本料理」嘅店員話他們係全新裝修過,而且唔需要排好長隊等上十幾樓,所以我們就決定去呢間食晚市放題!一入到去見到店內嘅環境裝修都幾光猛,而且坐位與坐位之間都算寬敞!一開始我們當然係叫咗個雜錦刺身拼盤嚟食咗先,眾多款刺身大至上都幾爽甜新鮮,但當中嘅鯛魚就有非常重嘅泥味,呢樣係令我們比較失望!海膽手卷嘅海膽唔係好新鮮,有啲「臭壓」嘅味道!冷稻庭烏冬嘅麵質超級腍身,一啲都唔彈牙,好似食緊發漲咗好多倍嘅麵粉咁!豉汁炒蜆嘅蜆肉離晒殼,所以唔係好多蜆肉,但醬汁嘅味道就極之鹹,鹹到我們同隔離檯嘅人客都要飲咗幾杯飲品先解到啲鹹味!日式溫泉蛋就不過不失!鹽燒大虎蝦燒得嘅效果都幾好,唔會燒到燶晒,肉質相當爽甜彈牙,而且都幾大隻!黃金焗蠔嘅芝士味都幾芳香,而且唔會有好膩嘅感覺,蠔就唔算好大隻,但味道都幾鮮味!味付螺肉嘅份量非常少,但味道都還可以,而且質感都幾爽滑!
眾多款刺身大至上都幾爽甜新鮮,
但當中嘅鯛魚就有非常重嘅泥味,
呢樣係令我們比較失望!
海膽手卷嘅海膽唔係好新鮮,
有啲「臭壓」嘅味道!
冷稻庭烏冬嘅麵質超級腍身,
一啲都唔彈牙,
好似食緊發漲咗好多倍嘅麵粉咁!
鹹到我們同隔離檯嘅人客都要飲咗幾杯飲品先解到啲鹹味!
日式溫泉蛋就不過不失!
鹽燒大虎蝦燒得嘅效果都幾好,
唔會燒到燶晒,肉質相當爽甜彈牙,而且都幾大隻!
黃金焗蠔嘅芝士味都幾芳香,
而且唔會有好膩嘅感覺,蠔就唔算好大隻,但味道都幾鮮味!
味付螺肉嘅份量非常少,但味道都還可以,而且質感都幾爽滑!
2017-08-18