2015-11-29 392 瀏覽
今日約咗朋友係香港大學探老師,之後就一齊去食飯,天氣開始凍啦,就諗起電車路一間食辣既米線!可惜我朋友唔食得辣,不過佢地全部食物都可以選唔辣既好耐無食啦,點知去到,要為入錯地方,原來佢地岩岩裝修好,一行入去好香好勁既麻辣味。黎到我當然食最愛的豬扒手撕雞米線我同朋友既米線還有單點的細份單骨雞翼,上到枱熱辣辣好香,雞翼和豬扒都很嫩口,一咬好易“骨肉分離”,好食,小麻不太辣,但很香口! 豬扒跟以往讀書時期食的特別不同,口感味道的確叫人上引啊,特別他們的湯底比過往更濃郁…讚!買單既時候,我問個姐姐系唔系轉左手呀?裝修完好闊落,坐得無之前咁逼,味道又好食左同以前唔同左既,原來佢地轉左師傅,不過系由老闆親自操刀每次吃巴蜀軒的大愛 麻辣米線 麻香味真係好正!鐘意食辣一定要試下
可惜我朋友唔食得辣,不過佢地全部食物都可以選唔辣既

黎到我當然食最愛的豬扒手撕雞米線
我同朋友既米線還有單點的細份單骨雞翼,上到枱熱辣辣好香,

2015-11-27
  • 招牌豬扒,麻辣湯底