2024-07-25
平時去炑八多數都係叫佢哋嘅套餐,聽朋友講最近旺角瓊華分店推出咗限定全日放題,有3個級別嘅肉可以選,一於同老公去試下新嘢先。 A. 特選燒肉放題 (90分鐘)B. 匠心燒肉放題 (90分鐘)C. 至尊燒肉放題 (120分鐘) 今次我哋揀咗匠心燒肉放題,除咗牛之外,仲有前菜、🐷豬、雞🐔、海鮮、蔬菜同埋韓式料理,食物多達60款任食。 店員先喺爐邊加蛋同埋芝士🧀,而且會不時問你需唔需要refill。 我哋第一轉基本上每一款牛都有點,試下邊款最好味先,之後就主打點頂級降霜牛小排、月見韓牛前胸肉、韓牛貝身肉、薄切牛舌。個頂級降霜牛小排真係好正,含霜降油花,加熱後油香釋出,芳香撲鼻,肉質柔嫩。 香烤豬五花擁有豐富嘅脂肪,燒烤時,肉中冒出大量豬油,令五花肉外皮酥脆,又帶著火燒的嘅香味,超美味!😋 海鮮方面,生蠔算肥美,蒜蓉牛油混合埋一齊食非常美味;大蝦新鮮彈牙;八爪魚亦新鮮軟嫩。 我哋點咗個韓國炒雞半份(原味)🐔,份量非常多,同平時散叫一樣咁多,一啲都無縮水,真係回晒本。炒雞即叫即炸,食落熱辣辣,外皮金黃香脆,炸粉又唔會過厚,肉質嫩滑多汁。除咗原味之外,仲有醬油味、 蜂蜜牛油味、甜辣同埋芝士味可以選擇
A. 特選燒肉放題 (90分鐘)
B. 匠心燒肉放題 (90分鐘)
C. 至尊燒肉放題 (120分鐘)
我哋點咗個韓國炒雞半份(原味)🐔,份量非常多,同平時散叫一樣咁多,一啲都無縮水,真係回晒本。炒雞即叫即炸,食落熱辣辣,外皮金黃香脆,炸粉又唔會過厚,肉質嫩滑多汁。除咗原味之外,仲有醬油味、 蜂蜜牛油味、甜辣同埋芝士味可以選擇。
迷你烤牛肉蓋飯細細碗,份量啱啱好, 唔使怕食完個飯食唔到其他嘢。 烤牛肉軟嫩份量亦夠多,味道可口。
人蔘雞湯都好大碗,雞湯乳白濃郁,滲發出淡淡嘅蔘香,雞燉得好軟嫩,而且雞肉入面仲包含糯米,口感豐富。
水冷麵麵身煙韌彈牙,極有嚼勁。梨片和青瓜清甜爽口🍐🥒,大熱天時食,真係透心涼😌。
出面自助吧有基本啤酒汽水任飲,不過如果想飲啲特色飲品,可以每位加$28 升級飲品放題。
最後食埋杯雪糕就非常之完滿喇!🍦