2019-04-24
呢日同老婆阿仔黎呢度食lunch,因為見好評甚多, 所以吸引我地黎食.本來中午好大雨, 幸好來到的時候雨暫停了一會,在門外等了20分鐘便入座.老婆叫左呢個, 有齊晒佢鍾意的邪惡食物: 薯餅、香腸、煙肉、火腿、漢堡... 另外, 加$8可由多士轉做waffles. waffles甚有驚喜, 中間有吉士醬, 我試了一口, 味道有點似鯛魚燒餅, 非常好吃! 我點了這個, 份量卻比預期中少. risotto軟硬適中, 汁料算濃郁. 因為曾經吃過不少risotto, 比較之下, 個人覺得這個味道尚可.阿仔食呢個, 份量比較少, 所以佢好快速就食完, 佢話好好味. 我食左一啖, 覺得忌廉汁結到有d糊.只需加$15就有一個湯, 及一杯飲品 (可選飲品menu中的任何一杯飲品), 好抵!! 但坦白說我這杯mocha不太好喝, 淡味的, 為什麼會這麼淡的. 餐廳不會主動給予飲管, 我也贊成這樣做, 但這樣又高又重的杯子, 提起來倒入口時, 真的要額外小心.
因為見好評甚多, 所以吸引我地黎食.
本來中午好大雨,
幸好來到的時候雨暫停了一會,
在門外等了20分鐘便入座.