2017-03-21
天氣開始回暖,趁炎夏前約埋班好姊妹黎個全日燒,個個都有大有細,去自助燒烤場就最方便。今次揀左小欖燒烤樂園,早2年食過相當滿意,唔知keep唔keep到水準呢。燒烤場位於沙灘旁,佔地廣,環境優美,場內空間十足,乾淨企理,最令我驚喜係連洗手間都非常清潔。食物自助吧,有多款食物選擇,旁邊有小士多,出售飲品同小玩具。食物賣相新鮮吸引。我地加左燒烤網同夾,湊住小朋友,咁燒方便好多。蜆肉用加入調味料,用錫紙包住烤半小時,一打開已經鮮味撲鼻,全部開晒口,而且冇沙,蜆肉鮮甜多汁,絕對性比價高。食物水準唔錯,樣樣都好好食。粟米青椒等蔬菜類都好新鮮,而且處理得好乾淨。法包配上蒜蓉牛油($2)隨便烤一烤就成為一道美食,蒜蓉牛油非常香滑,又唔會過咸,加上烤脆左既法包,結果係...我食左超過十塊,正!韓式五花腩,肥瘦適中,燒熟後油脂微焦,加上微辣既味道,味道比美韓燒店,仲要食多都唔覺膩。仲有雞翼同豬頸肉,我都非常欣賞,全部都醃得好入味,燒到外層微焦,內裡仍然充滿肉汁,非常juicy。場內有大空地,小朋友可以跑跑跳跳,大人就燒得更開心啦。環境舒適,店員非常友善,食物好似比上次黎更加美味,下次燒烤聚會,一定要再黎。
仲有雞翼同豬頸肉,我都非常欣賞,全部都醃得好入味,燒到外層微焦,內裡仍然充滿肉汁,非常juicy。 場內有大空地,小朋友可以跑跑跳跳,大人就燒得更開心啦。