2021-02-16
第一次知道呢間本地品牌熱狗店個時係viutv 《空肚講宵夜》入面梁祖堯介紹,因為覺得梁祖堯好識食再加上佢係廚師,佢食過呢個熱狗係咁話好食,於是我就跟住佢步伐,甚至黎到佢個次試既太安樓分店。-🌭 火炙芝士辣肉醬熱狗 💰42 (👅: 8.5/10)呢個熱狗有芝士、辣肉醬、生洋蔥、黃芥末、荷蘭腸,每樣配料都好足夠,熱狗大細適中,夠食飽一個食量唔算大嘅人,如果大食可能要加小食。配料食落會有好小嘅辣味,芝士可以拉絲,辣肉醬差唔多滿瀉,惹味既辣肉醬同黃芥末嘅甜鹹酸辣味交錯,成為左熱狗最主要嘅味道,兩個醬唔會互搶味,辣肉醬係自家製,熬左四、五個鐘,所以個甜味辣味係好突出,肉醬份量多而唔係平時食個D蕃茄醬小肉醬,但有黃芥末balance下個油膩感,不過偏重味,重口味既人會好鍾意。用火槍燒溶左既芝士加上口感小小脆既荷蘭腸同鬆軟嘅麵包,荷蘭腸夠juicy,口感豐富。麵包有小小烘過,鬆軟得黎有小小脆邊。-🌟第一次見到呢間店個時分店應該得五六間,不過呢家已經開到差唔多區區都有,因為佢淨係做外賣所以可以係呢個逆市擴充,有成接近30間分店,隨時有熱狗癮都可以止到,小食黎講洋蔥圈都係人氣之選。值得一睇我去個間係西灣
🌭 火炙芝士辣肉醬熱狗 💰42 (👅: 8.5/10)
🌟第一次見到呢間店個時分店應該得五六間,不過呢家已經開到差唔多區區都有,因為佢淨係做外賣所以可以係呢個逆市擴充,有成接近30間分店,隨時有熱狗癮都可以止到,小食黎講洋蔥圈都係人氣之選。值得一睇我去個間係西灣河太安樓個間,個次影左好耐相都影唔到滿意既相,店員見到之後開左立食個啲枱比我影相!服務真係滿分,又好食又係有良心既小店!
👅味道: 8.5/10
🍴環境: 7/10
💰消費: 42 (服務費: NA)