餐廳: Poke Go (大南街)
資訊:

呢幾年大家都攰啦,試夏威夷蓋飯鋪試到攰… 有啲真係好伏,魚生唔靚;醬好奇怪。好彩俾我試到Poke Go,幾次嘗試都穩定發揮,魚生新鮮,調味認真。最近發覺飲品都好多選擇,每次食都可點不同配搭,最重要係夠哂健康,唔食碳水可以走飯,揀沙律;鍾意落藜麥又得,係一間食完都唔會覺得肥嘅餐廳。🍄木魚絲八爪魚枝豆芝麻海帶珍珠糙飯(鰹魚醬油) HKD98配搭冇乜問題,八爪魚煙靭新鮮。不過佢用料太足,成個碗好多八爪魚,咬唔爛真係好傷胃。🍄木魚絲三文魚雞蛋絲甜粟米紅海帶壽司飯(鰹魚醬油)HKD138三文魚啲油脂Mix埋壽司飯同埋醬油,簡直就係絕配… 完美撈飯之選。加埋啲海帶,感覺人體所需元素都吸收哂。🍄夏威夷賓治 HKD38|菠蘿乾|熱情果籽|菠蘿汁|雜果賓治酸酸甜甜,唔係街飲嗰種雜果賓治味道,新鮮水果榨出嚟嘅果汁味👍🏻👍🏻🍄菠椰菠蘿ME HKD42|菠蘿乾|菠蘿汁|椰汁|呢個菠蘿汁base同夏威夷賓治差唔多,係多咗個椰汁,味道比賓治甜,唔係死甜,係清新嗰種🤞🏻唔夠豉油問佢再拎都好快俾到我哋,加分!

🍄木魚絲八爪魚枝豆芝麻海帶珍珠糙飯(鰹魚醬油) HKD98

🍄夏威夷賓治 HKD38
|菠蘿乾|熱情果籽|菠蘿汁|雜果賓治

🍄菠椰菠蘿ME HKD42
|菠蘿乾|菠蘿汁|椰汁|

唔夠豉油問佢再拎都好快俾到我哋,加分!

木魚絲八爪魚枝豆芝麻海帶珍珠糙飯(鰹魚醬油)
木魚絲三文魚雞蛋絲甜粟米紅海帶壽司飯(鰹魚醬油)
菠椰菠蘿ME
夏威夷賓治
木魚絲八爪魚枝豆芝麻海帶珍珠糙飯(鰹魚醬油)
木魚絲三文魚雞蛋絲甜粟米紅海帶壽司飯(鰹魚醬油)
菠椰菠蘿ME
夏威夷賓治