2015-09-24
牛肉牛筋變味+侍應態度差:以前我來過兩三次,雖然侍應態度不太好,但我覺得它的火車頭牛肉粉還可以,所以今晚想和家人開開心心到那裡吃個簡單晚飯,可惜卻換來一肚氣。今晚我慣常㸃了火車頭牛肉粉,太太和仔仔分別㸃了香茅豬扒撈檬和香茅雞翼飯,當火車頭上枱時,外觀已經跟以前不同,份量明顯少了很多,吃下極不新鮮,細嚐後感到牛肉有㸃問題,我對侍應細聲表示情況,以免影響其他食客,侍應說會換過給我,她還説可能天氣熱所以牛肉變了,我等了一會,她還未收回我面前有問題的火車頭,我已感到奇怪,跟著她用了一個細碗,載了幾片剛煑好的牛肉給我,真的估她不到,這樣也做得出來!阿姐,碗粉是用那些牛肉來煮,妳現在只換牛肉而吾換碗粉,有冇搞錯。我同佢講咁碗粉係咪都要換後?她才去換。。。但第二碗D牛筋都係有怪味,我仲邊有心情食落去,諗住快快埋單走人,以後唔再幫襯,埋單後我再同侍應呀姐講其實D牛筋同其他配料都有D異味,佢極冇禮貌話:「得啦!」嘩!我真係火起,我問佢一句:「洗唔洗我call食環署?」佢答我:「唔該哂!」呀姐, 你係得嘅。最後我當然打了1823。
牛肉牛筋變味+侍應態度差: