2024-03-31
強小亭🥩味噌慢煮A5和牛腱|沙律用上鳥取紫蘇葉油,酸酸甜甜,好開胃🥰再配埋爽脆既蘿蔔同青瓜,感覺清新!前菜系南蠻醬煮牛肉,南蠻醬炸雞就食得多,配牛肉都系第一次!入口都系甜甜酸酸,牛肉肉質扎實,肉味濃厚👍🏻主菜味噌慢煮和牛腱,和牛腱已經炆煮到好淋而且好入味🥰鍋內仲有蒟蒻同蘿蔔,都系索湯既配料!味噌湯底好濃郁,加入蘿蔔一齊煮仲多左一份甜味,撈飯一流。特選A5和牛燒肉配涮涮鍋|呢個set好滿足又有燒肉又有shabushabu 😍燒肉有正款肉,分別系丸芯,即系牛腰脊肉、內腿肉同西冷。平時食燒肉都係配燒肉汁,呢度配上全港獨有既鳥取大生同濃厚豉油,配搭唔同肉類更顯鮮味!最鍾意食西冷,因為牛脂最豐富,簡直係入口即溶🤤其餘兩款都好出色,肉質軟嫩,牛味濃郁。食燒肉點可以冇飯😏餐廳好用心咁用上鳥取星空舞米,粒粒分明,食落仲好鮮甜😋Shabushabu用上外腿肉,輕輕碌兩下就食得,外腿肉油脂雖然無咁豐富,但肉味更強烈,肉質柔軟👍🏻甜品係玫瑰餡既湯圓🥰湯圓外皮煙煙韌韌好有嚼口,玫瑰餡甜度適中!
味噌慢煮A5和牛腱|
特選A5和牛燒肉配涮涮鍋|