2012-06-18
CAFE在香港場市佔有率不少, 這間垃圾CAFE的質素真的令人不敢恭維, 長此下去, 自動消失都係正常.妹妹仔員工無Common Sense的對話, 真係激死!! 八點左右到達CAFE, 計埋自己得四枱客, 人未齊叫左三杯飲品一個小食拼盆.大約三四個字到齊飲品小食, 飲品沒有要求, 不過不失, 小食賣相大家不要有要求, 味道無問題.八點半齊人, 遲來的兩位叫飲品, 另外每人點了一份正餐.兩個雜錦炒烏冬 (當時問何為雜錦? 女員工說有火腿有蟹柳有煙肉).兩個海鮮焗飯和一個南瓜汁蜆肉雞柳意粉.等了七個字來了一杯飲品和南瓜汁蜆肉雞柳意粉.南瓜汁蜆肉雞柳意粉, 無味, 四粒雞肉粒, 兩粒蜆肉.朱古力咖啡雪葩, 上面CREAM, 下面稀得像水八點半點餐到九點一二, 問員工仲有一杯飲品和兩飯兩炒烏冬未到, 回答整緊.到九點八九個字再追問一杯飲品和兩飯兩炒烏冬, 又話幫我地跟.我地話未整埋單啦, 大家好肚餓, 諗住轉地方食野.入面廚房個位就拎2個海鮮焗飯出來, 我地見都整左就話, 你一係出埋2個炒烏冬同飲品, 我地照食啦.個廚房煮野食個位員工話我地其實烏冬炒好勒, 只係無碗, 一係你比我收返你食完個
妹妹仔員工無Common Sense的對話, 真係激死!!
八點半齊人, 遲來的兩位叫飲品, 另外每人點了一份正餐.
兩個海鮮焗飯和一個南瓜汁蜆肉雞柳意粉.
等了七個字來了一杯飲品和南瓜汁蜆肉雞柳意粉. 南瓜汁蜆肉雞柳意粉, 無味, 四粒雞肉粒, 兩粒蜆肉.
朱古力咖啡雪葩, 上面CREAM, 下面稀得像水
我地話未整埋單啦, 大家好肚餓, 諗住轉地方食野.
入面廚房個位就拎2個海鮮焗飯出來, 我地見都整左就話, 你一係出埋2個炒烏冬同飲品, 我地照食啦. 個廚房煮野食個位員工話我地其實烏冬炒好勒, 只係無碗, 一係你比我收返你食完個意粉個碗比我先, 我地O咀, 你個場眼見有枱用碗的數埋十個隻, 你間餐廳唔係兩打碗都無嘛, 好可笑!!
之後出埋炒烏冬, 但眼見碟雜錦炒烏冬, 得火腿, 三四條, 乜都無, 想點?
海鮮焗飯, 飯未煮熟, 朋友咬左條鐵絲出嚟, 個下唔係大家話肚餓轉場快D走, 我已經打左電話.
邊有可能咁樣, 過分到咁.
同樓面另一位女員工講埋單, 佢仲黑面又唔理, 仲問D野食點, 我話你D飯有鐵絲喎, 點食呀!
我唔打電話你都偷笑啦, D妹妹仔出嚟做野打工唔係HEA架. 用下個腦先同客講野啦.
我地走個陣, 又見到有另一枱客有爭拗, 好心間CAFE反省下個問題所在啦.