2018-08-11 96 瀏覽
今晚去左紅磡約朋友拎野,之後佢帶左我黎鮮蒲食DINNER~ 我地先一人一杯野飲!之後叫左2個小食,有雙拼既木耳、豬肚絲,爽口開胃,味道小辣,食落唔錯~另一個小食係醉雞翼,雞肉嫩滑,兼有酒香味。之後一人一個粉~ 黎呢度梗係要食最出名既錫紙貝殼粉絲 AND 津市牛肉粉啦 !聽朋友講係個貝殼粉係全港首創咖。先講招牌錫紙貝殼粉絲,它係用碗裝著錫紙包,由自己打開;一打開,就感到一股熱氣沖出,入面有好多材料,eg. 沙白、茶樹菇、木耳、生菜、綠豆、粉絲、etc. 我地要左小辣,蜆肉非常大粒肥美,仲好飽滿、鮮甜,湯底亦非常鮮甜,我地飲左好多啖~而個 津市牛肉粉,入面勁多牛腩,啖啖肉,食左大半碗已經有飽肚感,值得一提係個湯底味道好濃郁,正 !overall 一d 都唔貴, 每人less than $100, 又飽肚, 食完好滿足~
今晚去左紅磡約朋友拎野,之後佢帶左我黎鮮蒲食DINNER~
我地先一人一杯野飲!

之後叫左2個小食,
有雙拼既木耳、豬肚絲,爽口開胃,味道小辣,食落唔錯~
另一個小食係醉雞翼,雞肉嫩滑,兼有酒香味。

聽朋友講係個貝殼粉係全港首創咖。

先講招牌錫紙貝殼粉絲,它係用碗裝著錫紙包,由自己打開;

2018-08-10