2016-03-29
未試過食碗河粉食到忟憎!!! 今日行開呢邊,諗住求期搵間嘢食就入咗黎呢間嘢,坐低已經3點幾,餓得濟唔等朋友就叫咗個午餐火車頭河。碗嘢黎到,其實湯底味道係ok既,粉質都唔差,除咗有俾青檸同辣椒之外仲有一大棵九層塔,但係碗湯個溫度連暖水都唔係好算得上就堅係超驚嚇囉… 😱😱😱 算,諗住食住先,浸耐d都會熟啦掛,到我食晒都仲係全生!!!!! 然後朋友到咗,睇到隔離檯有下午茶係3點開始,但由我入黎到食完都冇人同我講過有下午茶,waitress亦都淨係俾咗正餐牌同午餐牌我,即係焗我食貴餐? 都算,太攰嘅關係我都默默咁食完俾錢走,俾完錢走之前,我叫咗經理埋黎,同佢講碗嘢完全唔熱,所有牛肉都冇熟過啦(我都只係想俾佢知道,如果係要攞著數就俾錢前講啦),佢嘅反應竟然係“哦”咗一聲就算!!! sorry都冇句,超級忟憎!!! 😡😡😡😡😡 我呢世都唔會再黎呢間嘢,亦都會叫我d朋友唔好黎!!!!!