餐廳: 元気寿司 (荃灣廣場)
資訊:

喺荃灣廣場basement行到最尾嘅元氣, 傳統迴轉壽司帶搖身一變做哂食物輸送帶, 衛生之餘更多一重玩味. Order野食就用眼前部pad, 操作好簡單:圖文並茂嘅menu分哂唔同種類, 壽司, 刺身, 甜品, 熟食等等...兩個人食唔order太多, 第一round只揀六樣.炸芝士魚棒一碟三條即叫即炸魚棒, 咬開有芝士衝出黎架!口感彈牙好好味元氣卷三文魚包住壽司飯, 內有紫菜, 炸軟殼蟹, 青瓜, 吃到即刻包的新鮮感覺, 紫菜同軟殼蟹還是脆脆的.炙燒芝士皇帝蟹腳火槍辣一辣過微焦嘅表面, 芝士緊緊包住肥美皇帝蟹腳, 一口剛剛好.追加左牛油果熟蝦壽司火箭菜同牛油果以沙律醬固定, 好考人睇生熟程度嘅牛油果係剛剛好食得個程棉蜜溫柔嘅口感.用架模型火車喺條輸送帶送野食實在太方便啦!

炸芝士魚棒

一碟三條即叫即炸魚棒, 咬開有芝士衝出黎架!口感彈牙好好味

元氣卷
元氣卷

追加左牛油果熟蝦壽司
牛油果熟蝦壽司

炸三文魚皮

用架模型火車喺條輸送帶送野食實在太方便啦!

2018-01-15
牛油果熟蝦壽司