2016-06-22 651 瀏覽
一個人係街上無聊財圍親逛嘅時候,肚咕咕叫,原嚟已經十二點半,怪唔得會肚餓喇,一個人想簡單D解決午飯就算,夜晚約左家人一齊出去食飯,剛好行到麥文記麵家,店外麵已經排隊,呢間全蝦雲吞值得排一下隊。環境就同一般茶餐廳一橛,不過呢間比較干凈,飯點時候人好多,因為佢嘅麵同雲吞都做得比較好。呢度第一家做全蝦雲吞,食得好滿足啊,雲吞包住全部都係鮮蝦,有種食蝦餃嘅感覺,蝦全部都係大大只,只只新鮮彈牙,調味都幾好,可惜就係分量細左D,食一份唔會飽。食一份雲吞唔會飽,就點左個佢地嘅柱候牛腩麵,牛腩燜得好淋,好入味,聞到好香,差唔多做到入口就爛,牛腩真係食左會想再食第二次,用牛腩汁撈麵,正啊。
2016-05-15
15 分鐘 (堂食)