2022-11-10 203 瀏覽
呢晚我同朋友又到左元朗又新街食好西,見到【十三少】呢度有我地最愛嘅酸菜魚和蟹飯,馬上入去試試~晚市呢度好full, 幾乎全場爆滿啊!幸好也安排到我地坐卡位,位置寬敞,坐得舒服~入座時會送免費小食【酥炸黃豆】,脆卜卜好香口!好快就俾我地KO晒喇!前菜我地點左【椒麻皮蛋】,糖心皮蛋賣相好吸引~ 入口會慢慢溶化,幸好冇想像中咁辣,啲麻辣味會慢慢滲入去,在口裏盤旋,很不錯啊!必點呢度嘅招牌菜【酸菜魚】,大份夾抵食,把新鮮爐魚切成一片片,入口非常嫩滑,最正係無骨、啖啖肉,仲有菇類、萵笋和蘿蔔做配料,好足料呀!可以揀唔辣或者唔同嘅辣度,我地就揀左BB辣,味道啱啱好,唔會太刺激,哈哈~年尾多左蟹食,呢晚專登點左【香荷葉蟹飯】,兩隻蟹雖然唔算好大隻,但勝在夠新鮮,有肉有膏,入口鮮甜,啲飯吸盡蟹嘅精華,每一啖都好入味~呢餐有魚有蟹,豐富又美味,仲幾抵食,下次可以encore!

幸好也安排到我地坐卡位,位置寬敞,坐得舒服~

呢餐有魚有蟹,豐富又美味,仲幾抵食,下次可以encore!
2022-10-26
2 分鐘 (堂食)
  • 椒麻皮蛋
  • 酸菜魚