2017-09-10
睇Facebook新假期介紹新開既饕牛記, 主打即日新鮮牛, 記得媽咪一個月前提過話即日屠宰既牛好食有鮮味! 為免太多人認識會爆場, 一早訂定位6點黎試左先, 5點半鐘黎到, 勁唔好意思囉…D員工仲食緊飯, 等到6點開始落單! 我呢D唔執輸既梗係乜都試啦 (只有“無名”無貨).一入座每人自選醬料+檸檬水(即係水) 每位$20手切新鮮牛太多唔同部位及名稱😂 真係睇相好難認得返邊款打邊款!秘制汁香濃牛骨湯鍋 $68 湯底有2舊牛骨, 光滑滑既骨, 一D肉都無😅 幾片蘿白及粟米. 配太少料. 湯底味道好有牛肉味得黎又清清地胸口朥$88 得幾片, 左邊個D仲好似碎咁. 淥熟左, 一縮水, 都食唔到味道! 但我見人地大塊D架肥胼 $88 好多肥膏好肥呀😱 同新假期介紹都唔同既, 呢個一般其他牛類都好食既, 每個碟都會注明係牛既各個部位! 呢間店既杯碗碟都刻有饕牛記招牌, 不過連牛既部位都刻埋就好少見!個人覺得最好食係極品脖仁 (牛頸脊) $128(因我無試過普通脖仁呀)牛筋丸6粒 $48 有驚喜, 好彈牙好爽口每款菜$32 用個長碟裝, 其實真係裝得又少又要跌晒出黎, 感覺唔抵食價錢以份量黎計
一入座每人自選醬料+檸檬水(即係水) 每位$20
個人覺得最好食係極品脖仁 (牛頸脊) $128
(因我無試過普通脖仁呀)
牛筋丸6粒 $48 有驚喜, 好彈牙好爽口
價錢以份量黎計, 個人覺得貴左D! 樓面人手唔太夠, 服務可以