2022-09-06
好耐之前食過Sodam Chicken,覺得都唔錯,今日專登再嚟食佢嘅炸雞焗雞Pizza放題@$178 90分鐘,有七款炸雞和另外六款焗雞選擇😋,全部冇骨,食落啖啖肉🥰,仲有pizza 同小食放題👍🏼炸雞有甜酸,蜜糖芥末香蔥,香草青檸,黃金鹹蛋,辣味炸雞,檸檬柚子,濃蒜口味💨仲以為放題啲炸雞係一早炸定,原來係即叫即炸,炸漿唔算太厚,炸至金黃,入口脆卜卜,雞肉嫩滑juicy,唔會炸到好乾。🐓一定要食嘅係黃金鹹蛋炸雞,十萬級邪惡,整件雞都沾滿鹹蛋黃,入口蛋黃味咇岀,好滿足。🫶推介嘅有濃蒜,檸檬柚子和甜酸口味炸雞,濃蒜個味真係好濃,鐘意蒜嘅唔好錯過,檸檬柚子味道清新又去膩,炸雞配甜酸醬都好正,酸酸甜甜好醒胃。焗雞就冇咁熱氣同最重要係不經油炸,食完都冇咁大罪疚感😆😆口味有蜜糖🍯蒜香,韓風紫菜,噴火🔥辣,雙重芝士,BBQ香辣,黃金鹹蛋口味😋最鐘意嘅係蜜糖蒜香焗雞,外層焗至微脆,蜜糖配雞真係好來,味道清新又去膩。芝士控必食嘅雙重芝士口味都唔錯,好邪惡😈我哋試左兩三款小食,韓式辣拌海哲蜜糖芥末薯條,味道都唔錯。韓式酸蘿蔔一定要叫,口感爽口,最重要佢係消滯去膩好幫手🍹叫咗兩杯巨型特飲,買一送一☺️,計返
焗雞就冇咁熱氣同最重要係不經油炸,食完都冇咁大罪疚感😆😆
我哋試左兩三款小食,韓式辣拌海哲
🍹叫咗兩杯巨型特飲,買一送一☺️,計返都係$29一杯,蜜桃特飲 ,菊花蜜特飲,味道清新又解渴,配炸雞一流。
因為淨係食雞都勁飽,食唔到pizza🥹,唯有下次再戰💪🏼