2018-05-22
夏日熱辣辣最好食個雪糕或者飲杯凍野啦。早兩日同朋友行街經過APM,醒起Movenpick好似有間新開既專賣店係附近,就諗住去睇下,買球雪糕食。我地4、5點去,行到一田都見幾多人急急腳行去movenpick,見有幾個人圍住雪糕櫃(可能揀緊雪糕)我地決定快手揀要幾球雪糕比左錢先,廢事睇睇下排長龍。太多味想試,最後揀左Triple Fantastic,任揀三隻味兩大個雪糕櫃超多揀Triple Fantastic 三重奇幻杯點左Maple walnut, Creme brûlée同Expresso好好食!雪糕超濃厚,令人想一啖啖慢慢品嘗個waffle夠脆夠香,中和返雪糕既甜味。隔離好多位坐。附近都係賣酒、凍食、簡單熱食,可能樓底高,環境都ok唔會覺得嘈。P.S 好鐘意隻匙羹,夠長唔會整污糟手
兩大個雪糕櫃超多揀
Triple Fantastic 三重奇幻杯
P.S 好鐘意隻匙羹,夠長唔會整污糟手