2022-06-22 60 瀏覽
以前都會抱住試新野心態去食下印度菜, 不過冇乜幾多真係好難忘直至我黎左Dilliwale, 對印度菜係完全改觀首先成個餐廳裝潢好靚, 熱情又有空間俾人感覺好乾淨衛生.   MENU上面有晒中文, 唔駛估估下上一次黎岩岩開張, 今次再黎已經坐無虛席, 好安慰~~🥔辣炒薯仔個名好普通, 不過係我食過最好食既炒薯仔雖然係炒, 不過薯仔事先已經炸得好脆 好淋再加埋非常香口開胃既辣汁, 必食份量唔係好 2個人都食得晒, 仲想食多D添🐔Butter Chicken印度菜基本款, 雞好嫩個汁襯埋NAAN好好食🧀Cheese Naan精選!!  就係因為呢個NAAN, 令我漸漸喜歡上印度菜揀親印度餐廳都要有CHEESE NAAN呢到係好足料, 每啖都真係有CHEESE, 少少BLUE CHEESE個種臭芝士味, 巨喜歡!!一定要點!!🧇SHAHI TUKDA WTTH RABRI先講, 印度甜品係極甜, 要嗜甜如我先食得到XD呢個係一個浸滿糖既包, 唔脆既上面再放左好似練奶既醬🍹MOCKTAIL重重既印度清新香料個種味道, 其實幾好食, 不過唔係行REFRESHING路線反而係比較重味, 酸酸地咁

直至我黎左Dilliwale, 對印度菜係完全改觀
首先成個餐廳裝潢好靚, 熱情又有空間
上一次黎岩岩開張, 今次再黎已經坐無虛席, 好安慰~~

🥔辣炒薯仔
個名好普通, 不過係我食過最好食既炒薯仔
雖然係炒, 不過薯仔事先已經炸得好脆 好淋
再加埋非常香口開胃既辣汁, 必食
份量唔係好 2個人都食得晒, 仲想食多D添

🐔Butter Chicken
印度菜基本款, 雞好嫩
個汁襯埋NAAN好好食

🧀Cheese Naan
精選!!  就係因為呢個NAAN, 令我漸漸喜歡上印度菜
揀親印度餐廳都要有CHEESE NAAN
一定要點!!

🧇SHAHI TUKDA WTTH RABRI
先講, 印度甜品係極甜, 要嗜甜如我先食得到XD
呢個係一個浸滿糖既包, 唔脆既
上面再放左好似練奶既醬

🍹MOCKTAIL
反而係比較重味, 酸酸地咁