2012-07-04 16 瀏覽
之前上網見到有介紹話朗豪坊新開左間甜品店, 就決定搵日去試下. 我地三點幾去到, 店入面唔係好多人, 大槪四個. 我地入到去, 有兩個女服務員企係收銀果度, 見到有客人入黎都唔識話歡迎光臨, 叫我地自己搵位坐......算啦, 我地坐底後就出櫃檯買蛋糕. 唔係有好多款揀, 八款倒.....我地兩個人揀左兩件, Rasberry&Blackcurrant White Chocolate Mousse Cake同豪華芝士蛋糕. $35一件. 以質素同埋用料較好既蛋糕黎講, 呢個價錢算合理.但可惜, 佢件件蛋糕既size都係迷你版 =,= 件cheese cake食兩啖就完啦.....芝士味道算濃郁, 但太軟啦!一入口就變成液體, 但絕對唔係人地所謂既入口即溶囉.......上面又唔知點解有兩粒棉花糖,一d都唔夾. 而件Rasberry&Blackcurrant White Chocolate Mousse Cake既問題又係太軟....外層d白朱古力mousse太軟, 但入面既Rasberry&Blackcurrant jam就唔錯,幾開謂! 整體黎講,呢間野既服務同食物質素仲有改善空間.

整體黎講,呢間野既服務同食物質素仲有改善空間. 唔知係咪服務員見我地兩個人叫兩件cake太少,所以連水都無一杯! 希望佢地可以改進下,日後我仲會有信心光顧啦!!

2012-07-03