2024-06-19
如果你想食好多唔同款嘅中菜,又想食下海鮮,但又得幾丁友,Shop B絕對適合你~$388可以揀6款菜式,你再餓啲嘅話可以$588揀8款菜式,就算兩個人都可以試哂8款! 今次試咗8道菜,推介以下嘅菜式: 風沙雞軟骨雞軟骨新鮮炸起,充滿炸蒜同細香葱拌住,食起嚟非常芝惹味。佢個辣沙律醬個味調得好出色,點住嚟食好好食,有時食到辣椒都幾刺激胡椒雞白湯雲吞白湯有好濃嘅胡椒味,充激味蕾! 雲吞大大粒,皮未算好薄,但餡料飽滿,重有啲爽口嘅配料,口感豐富,再連埋啖湯⼀齊食好食。豆豉粉絲蒸帶子嘩,呢個帶子好好食! ⼀定要嗌!平時食開豆豉同青葱係會配蒸魚,但佢配帶子粉絲都好夾。帶子新鮮好大隻,開咗邊個感覺更加大隻,口感好滑好滑。薑蔥+蠔用瓦煲渣渣聲咁上菜,雖然細細兜得兩隻蠔,但配料絕對無馬虎,有大量嘅青葱,薑同洋蔥,配上大大隻嘅炸蠔,色香味俱全🤌🏼其他都好食,未算有突破,但一定唔伏
今次試咗8道菜,推介以下嘅菜式:
風沙雞軟骨
胡椒雞白湯雲吞
豆豉粉絲蒸帶子
嘩,呢個帶子好好食! ⼀定要嗌!
薑蔥+蠔
其他都好食,未算有突破,但一定唔伏