2006-10-01
女生在遇到進退兩難的dilemma時, 通常會把命運交俾個天-- 亦即係陌生人把口。廟街各大神算就好比心理醫生, 大家都係想個心好過d而矣。兩女生道聽途說, 結果都係let him go。過後, 想食碗十分溫暖的魚卜粥... 結果行去生記, 希望有得食。坐低都夜晚九點幾, 距離眾呀姐收工時間不到20分鐘, 眾呀姐見到我地坐低, 都有少少不悅之色, 我又唔怪佢地, 始終人之常情。先問有冇魚卜, 咁夜梗係唔會有啦。魚腩呢? 都梗係冇啦。最後叫左鯪魚球豬膶粥同牛腩撈。我不太喜歡鯪魚球的關係, 食落去都係食之無味, 完全感受唔到有幾好, 始終我同鯪魚球冇magic呢。豬膶就quite good, 黃沙膶好脆好香, 粉粉的口感就合我同朋友的口胃。牛腩撈味道意想不到地唔錯。牛腩幾腍, 有牛味。我鍾意佢蠔油分開裝, arm曬我呢d唔鍾意蠔油撈的人。另上的上湯也甜, 整體來講係好吃的。仲有果碗薑蔥豉油, 真係好食, 我同朋友都搶住食。最後想添食, 呀姐嫌我地阻訂, 話冇曬。最後, d呀姐坐曬o係度等我地2個走, 我地都唔好意思磨爛蓆。想起James Iha, " You have to be stro
想起James Iha, " You have to be strong now."