2018-12-11
同男朋友慶祝生日+週年紀念就決定一試美心集團最高級既西餐廳~我地兩個人分別叫左兩個set男朋友加$60轉龍蝦湯,好驚喜,好濃郁既龍蝦湯味!我就試下唔使加錢既蘑菇湯,味道唔錯~ 都好濃既菇味~ 比較creamy, 但相比下,龍蝦湯比較吸引!然後就食沙律!本身見到menu食住冰搖沙律都好奇怪~ 點知原來會有staff推架車埋黎係你面前‘冰搖’, 想知點搖就要黎試下喇😂😂 分完沙律仲好細心,拎支冰凍既沙律叉出黎比我地食沙律,好誇張,哈哈到主菜喇~ 會有專人推架牛肉車出黎,再會有staff介紹,推界食法!會係你面前切出黎上碟~ 雖然佢係燒牛肉,但因為架車入面有火,所以係keep住熱辣辣,同酒店buffet完全兩回事!薯溶真係入口即溶,超級好味,連牛肉都係好軟好香~~本身見到得一塊牛肉仲擔心唔夠飽,但其實食到一半就已經飽喇!男朋友就食魚,切開魚肉入面好juicy, 岩岩好熟!成碟比較清淡~ 食肉獸記住要叫番牛肉喇~因為今餐係慶祝生日+週年紀念,係訂位時已講定~ 係我地食完主菜之後,就有staff唱住生日歌行黎送上甜品~ 依碟係送,另外仲有兩碟tiramisu 係個餐包,足足係3碟甜品!超級飽呀!
我地兩個人分別叫左兩個set
薯溶真係入口即溶,超級好味,連牛肉都係好軟好香~~
本身見到得一塊牛肉仲擔心唔夠飽,但其實食到一半就已經飽喇!
因為今餐係慶祝生日+週年紀念,係訂位時已講定~
係我地食完主菜之後,就有staff唱住生日歌行黎送上甜品~ 依碟係送,另外仲有兩碟tiramisu 係個餐包,足足係3碟甜品!超級飽呀!仲送左一張大既即影即有比我地拎番去紀念~ 全晚都有幾枱係慶祝生日🤣
雖然我地都係岩岩畢業出黎做野~ 依餐黎講都算係貴~ 但因為都係一年一次~所以都決定試下!其實食自助餐都要咁既價錢,但食物質素、環境、服務,全部都係fine dine會好D!!!
結果真係好好味~環境又好好,服務都好好!係個好既體驗~ 慶祝日子黎食就最岩喇!