2016-11-25 373 瀏覽
幾年前同男朋友去塔門野餐好難忘,而家拍耐左佢就無左呢D心思喇~~唔知係咪比我投訴得多,今日竟然揸主義帶我黎呢度high tea,重溫一下野餐時嘅溫馨嘅時光咁話.呢個tea set可以話係十分豐富,叫"奇妙之旅",有齊十個地方既十款代表食物,日韓台都有,仲跳出亞洲伸延埋去意大利、法國同美國等等,完全滿足心多多嘅人.好欣賞佢個setting,用格仔籐籃及花花枱布盛載住,入面有迷你沙嗲雞串、迷你港式蛋撻、泰式珍寶蝦、綠茶厚醬多士、木槺布甸、韓風飯團小卷、台式花枝丸、兩味蝴蝶酥、一口pizza及烤珍寶綿花糖,再一人配一款特飲,我地都揀左熱綠茶奶昔.入面每件小點都好精緻,mini size作為下午茶非常適合,店內環境以花為主題,絕對可以幻想自己正在郊遊野餐。我地先食鹹點再食甜點,我都鍾意台式花枝丸,金黃酥脆好好味;男朋友最buy沙嗲雞串,甚為香口嫩滑。杯綠茶奶昔好出色,濃郁香氣令人心情愉快,微甜中嘗到綠茶味,口感亦特別好。就係咁樣,兩口子度過左一個溫馨嘅下午,好舒服。

就係咁樣,兩口子度過左一個溫馨嘅下午,好舒服。
2016-11-20
10 分鐘 (堂食)