2020-05-01 448 瀏覽
被不禮貌對待事緣某一個下午,叫兩碗外賣去朋友公司食,點知打開盛載外賣嘅膠袋時奇怪嘅事情出現喇,咦...為什麼有三個發泡膠盒?唔通比錯咗我?之後隨即逐一打開,答案出現,一碗牛腩麵、一碗雲吞麵,另外一碗係載住只得大半嘅湯..... 天呀!叫外賣粉麵都已經怕麵底會乾,現在還比少一個湯試著懷住一絲唔知乜嘢嘅希望打返去問吓,電話接通後一位聲大嘅女仕接聽,我好快交代清楚現時兩個人未開餐嘅處境,點知另一奇怪嘅事情接連出現,我聽著電話另一方問著:「係咪xx撈麵、xx炸醬麵.....」原來對方係揸住電話而唔係同緊我講。死啦已經得慘得只有大半湯,個麵就越嚟越乾....急得快要死之制,那位女仕終於記起係要開始和我展開對話,我好快説出外賣並只得三個碗的疑問,對方氣定神閑回應,並給予一個驚世方法,就係將那一碗湯分開一人一半咪得囉,仲話咁樣係公司做法,然後説出一大堆理論又話環保等!(語氣極不禮貌)我頂唔順問返佢,我一定同我身邊朋友好熟可以一人一半?你點覺得碗湯又一定足夠?如果我叫外三碗外賣你怎樣比湯我...根本就比漏,還強詞奪理!最後我望住兩碗麵和嗰碗湯,怕再講多都係無謂,覺得點都不會有合理的答案,只好忍住道氣接
被不禮貌對待

,仲話咁樣係公司做法,然後説出一大堆理論又話環保等!(語氣極不禮貌)我頂唔順問返佢,我一定同我身邊朋友好熟可以一人一半?你點覺得碗湯又一定足夠?如果我叫外三碗外賣你怎樣比湯我...根本就比漏,還強詞奪理!最後我望住兩碗麵和嗰碗湯,怕再講多都係無謂,覺得點都不會有合理的答案,只好忍住道氣接線!盛惠$141!

十個嬲
2020-05-01