2017-06-10 42 瀏覽
依家雞煲興起,大家都好鍾意食雞煲,依家最時興都係雞煲同埋烤魚。太子內加有好多食肆,其中一間好有中國傳統風味,非常吸引。未食嘢之前,當然叫一個飲品先,山楂湯梅特飲$36原來係一啲類似公平貿易嘅嘢,有人特登來整,雖然唔係自家製造但係都有專業人士整!酸酸甜甜開胃又好飲。特色雞煲王 半隻$173朋友麻麻哋鍾意食魚,今次唯有揀雞煲啦。雞煲都有幾個花款,我就揀咗最多人揀嘅特色雞煲王,裏面有好多配料包括左芫荽、芹和洋蔥等。雖然我們不選擇辣,但是同樣非常惹味,雞肉尚算滑。半隻雞其實都有好多人,如果兩人食可以叫個半隻雞然之後叫多d配料。口水雞$40口水雞雞肉好滑,調味普通啊!京蔥爆羊肉$68爆羊肉就真係正,係屋企都好難做到,加埋京蔥特別惹味,羊肉口感又做到唔鞋!蒜泥白肉$40其實啲肉都唔錯,蒜蓉就整得唔夠細,所以好明顯見到一粒粒,整體調味爭小小豐富。薯粉$20好搞笑的薯粉,肚餓可以叫來食!雲吞$32雲吞加雞煲,味道濃郁,裏面啲蝦都幾爽口,幾新鮮嘅。

太子內加有好多食肆,其中一間好有中國傳統風味,非常吸引。

特色雞煲王 半隻$173

口水雞$40
口水雞雞肉好滑,調味普通啊!

京蔥爆羊肉$68

蒜泥白肉$40

薯粉$20
好搞笑的薯粉,肚餓可以叫來食!

雲吞$32
雲吞加雞煲,味道濃郁,裏面啲蝦都幾爽口,幾新鮮嘅。