朋友問牛奶豬有無興趣食八色小籠包, 一聽個名就有興趣了,八色?唔係染色wo,咁神奇當然有興趣去看一看 ,2個不能book 枱,不過來到就有位剛好今晚打風我們又唔識死打算食快點係轉風球前走,餐廳無咩人,平時都一定要book呢係旺角雅蘭2樓,很方便。餐廳很大,傳統中式格調,不過走較高檔的路線。每枱都有自己一壺水,方便沖茶川味涼皮少少辣,涼皮晶瑩爽口,但感覺撈的配料真係少左D........像是一份很簡單的,辣辣地的涼皮皇朝小籠包(八色)白色:原味 (皮薄多汁又不易穿 ),另外的有人參,鵝肝,黑松露,芝士,芝麻,蟹粉,麻辣, 主要是小籠包的皮有該種味道, 小籠包的肉汁很多, 是精華所在, 記得夾起時要很小心很小心避免篤穿塊皮, 整體而言賣相滿分, 有八種顏色, 影相一流, 而味道亦很神奇, 如果未試過嘅話可以一試避風塘小籠包另一道新推出嘅新款又新奇嘅菜式就是避風塘小籠包, 佢是一個小籠包由中間分開有兩種顏色, 相信製作難度更高, 懷著期待吃了第一口小籠包, 肉汁仍是很多很好味, 帶一點辣味及椒鹽味,滲透著點點嘅避風塘特色蟹粉豆腐吃過多個新奇又有趣嘅菜式之後食番傳統嘅菜式先, 那就是蟹粉
朋友問牛奶豬有無興趣食八色小籠包,

每枱都有自己一壺水,方便沖茶
川味涼皮

皇朝小籠包(八色)
皇朝小籠包
白色:原味 (皮薄多汁又不易穿
如果未試過嘅話可以一試

避風塘小籠包
避風堂小籠包
另一道新推出嘅新款又新奇嘅菜式就是避風塘小籠包,

蟹粉豆腐
吃過多個新奇又有趣嘅菜式之後食番傳統嘅菜式先, 那就是蟹粉豆腐了,  蟹粉豆腐嘅蟹粉都ok多
, 豆腐很滑溜及挺身,不會一夾就碎, 夾一份豆腐伴著蟹粉一起吃 , 豆腐嘅清啖和濃郁的蟹粉配合得很好
皇朝小籠包
避風堂小籠包