八號風球的晚上,我在油麻地街頭喝醉人的土耳其咖啡!平時放工都會經過 Casa Hotel,一向都冇乜留意,今晚卻意外發意呢度多咗個車仔檔,好奇望吓,有隻獲有堆沙有D外形特別嘅壺,話賣咖啡!諗極都諗唔明呢幾樣嘢點整咖啡... 外藉檔主好nice,即刻上前介紹,原來係土耳其古法咖啡!D壺係土耳其唻嘅,落咖啡粉加水,再係沙堆上燙吓燙吓咁唻煮。同平時飲開的咖啡好唔同!咖啡渣好幼細,會沉係杯底,但飲時都會有D粉粒咁,ok 嘅,似 oreo!我叫咗朱古力咖啡,真係有好香的可可味!唔係朱古力漿的味道,而係好天然的香濃可可氣息!先聞,再飲,就會感受到唔同層次!我對咖啡冇咩研究,但呢個土耳其朱古力咖啡有一種難以形容的魅力吸引我!佢嘅香氣令我好 relax,咖啡跟可可入口的甘、香、醇... 太美妙喇!  真心推介!佢地仲有好多唔同口味,仲有凍飲,我一定會再試!第時試完再滙報!
八號風球的晚上,我在油麻地街頭喝醉人的土耳其咖啡!

真心推介!

土耳其朱古力咖啡