2019-01-25
@hungrypugcafe ————————————————————可能適合對象:#狗仔Mousses蛋糕 甜度(5星最甜):⭐️⭐️濃度(5星最濃):⭐️⭐️🍴:餐具 ✔️ / 蠟燭 ✔️ / 冰包 ✖️/ 紙盒✔️🏷:✔️(應該可以寫碟邊)💬:普通🛒:尖沙咀 #cakeup_尖沙咀站🔘:碟裝💰:$148————————————————————性價比:中下是次Post當中有令人不安嘅圖片,如果你係愛狗人士,唔好睇到最後尾個張相,多謝合作Caketionary 一向介紹嘅都係Cake,之但係今次出現咗妹仔大過主人婆嘅情況。首先,碟甜品係叫,八哥朱古力慕絲配美國芝士蛋糕($148), 但係我相信每個人見到碟嘢,個蛋糕應該被人完全忽略。但都正常嘅,隻狗係幾令人注意得到。點都好,我哋Page點都唔可以偏離航道,所以我哋係會講返個芝士蛋糕先。我哋認為唔難食,保持到應有嘅芝士蛋糕質素,算綿身,不過查實食落會幾漏,即係好似有個種吞唔落,條脷好重咁。幸好,有隻狗。隻狗話係用Mousses去做,但係食落,佢似雪到好冰好冰嘅冰。而味道方面,你可以imagine,似係細個將橙汁放落個container度,放入冰格雪完攞出
可能適合對象:#狗仔Mousses蛋糕
甜度(5星最甜):⭐️⭐️
濃度(5星最濃):⭐️⭐️
🍴:餐具 ✔️ / 蠟燭 ✔️ / 冰包 ✖️/ 紙盒✔️
🏷:✔️(應該可以寫碟邊)
💬:普通
🛒:尖沙咀 #cakeup_尖沙咀站
🔘:碟裝
💰:$148
————————————————————
性價比:中下
幸好,有隻狗。隻狗話係用Mousses去做,但係食落,佢似雪到好冰好冰嘅冰。而味道方面,你可以imagine,似係細個將橙汁放落個container度,放入冰格雪完攞出嚟食嘅感覺,會好似淡口咗咁。但食吓隻狗嘅其他部分,又好似有啲位係濃味咁,好難捉摸。但係就係因為咁,佢有淡淡然嘅朱古力味。當你食食吓好漏嘅芝士蛋糕時,可以用嚟清清個口,中和返,個口就輕鬆返啲。
至於隻狗查實要幫佢分屍,係有啲不安。第一吓要吉開佢個頭,真係包青天咁,感覺麻麻。而我認為𠵱家餐廳應該係吸引愛八哥人士,但又要食八哥,仲要咁食法,好矛盾呀。
————————————————————
#cake #birthday #蛋糕 #生日 #生日蛋糕 #birthdaycake #hongkong #hkig #香港 #香港限定 #hkbakery #caketionary #caketionaryhongkong #呃like #相機食先 #拍拖 #愛狗人士 #狗奴
八哥朱古力慕絲配美國芝士蛋糕